Jdi na obsah Jdi na menu

Fantastický podzim holubické mládeže

2. 12. 2022

Tento podzim byl pro holubickou mládež neobvykle úspěšný. Jak starší přípravka, tak i mladší a starší žáci přezimují na prvních místech ve svých tabulkách v soutěžích okresního fotbalového svazu. Tyto výsledky jsou pozoruhodné především tím, že všechny kategorie musí být z důvodu malého počtu dětí doplňované mladšími ročníky. Například za starší žáky, ve kterých tento rok nastupují ročníky 2008
a 2009 hrají i fotbalisti narození v roce 2011. A zde je nutné podoktnout, že přesto, že se potýkají
i s o 3 roky staršími protihráči, tak  rozhodně nejsou pouze do počtu, ale někteří z nich se řadí k nejlepším střelcům týmu – jedná se především o Lukáše Pecníka, Matěje Kostřába a Matěje Smetanu (ročníky 2011) a Dominika Máru a Lukáše Cvrka (ročníky 2010). Obdobně jsme na tom i u mladších žáků, kde nemalou měrou přispívají k výborným výsledkům hráči ze starší přípravky, především Jára Stuchlý, Simon Beliavski nebo Rosťa Revut. 

Oproti loňské sezóně jsme letos přihlásili i mladší přípravku, kde nám vloni chyběli hráči ročníku 2014, a proto jsme ji nepřihlásili. Letos se nám vrátili někteří hráči, kteří si dali rok, dva „odpočinek“
a nyní paří k oporám. Začátek sezóny byl rozjezdový, ale poslední turnaj jsme již vyhráli a věříme, že jaro už bude úspěchů přibývat. I v této kategorii vypomáhá mladší opora z řad naší předpřípravky (PIDI LIDÍ) Daniel Mára, který je i nejlepším střelcem družstva.

Nejmenší kategorie PIDI LIDI má jako každoročně hodně nadšených začínajících fotbalistů. Zúčastnili jsme se jednoho turnaje ve Veltrusech, kde naše první družstvo výrazně přehrálo všechny soupeře. Na jaře budeme hrát přátelsky další zápasy a turnaje.

Od podzimní sezóny 2023 budeme mít a dorost, což nám přináší další nedostatek hráčů, především ročníku 2007 a 2008.

O přípravu našich nejmenších fotbalistů se vzorně starají trenéři Milan Pecník, Jarda Stuchlý a Saša Odarčenko. Na přípravě nejmladší kategorie PIDI LIDÍ se začali podílet Michal Onder a Tomáš Babinec.Velké poděkování patří vedoucím týmů Verče Kostřábové a Míle Šindelářové, kde jejich pomoc při organizaci a vedení týmů je neocenitelná.

Holubický mládežnický fotbal se tedy i přes nyní úspěšné období potýká s nedostatkem hráčů a přivítáme každého nadšeného fotbalistu od ročníku 2007 níže, který by se k nám chtěl připojit. Také bychom byli rádi za možné zájemce o doplnění tréninkové skupiny u mládežnických týmů, kde třeba mladší i starší žáky má na starosti pouze jeden trenér a i u starší přípravky by se určitě nějaká pomoc hodila. Případní zájemci jak z řad nových hráčů tak i možné pomoci při trénincích mohou kontaktovat přímo trenéry jednotlivých týmů nebo vedoucího trenéra Jirku Fojtíka.

Vedoucí trenér mládeže – Jirka Fojtík