Jdi na obsah Jdi na menu

Jaký byl mládežnický ročník 2023/24 u TJ Sokol Holubice?

13. 6. 2024

Vyhodnocení roku 2023/2024 mládežnického fotbalu v Holubicích.

Fotbalový ročník 2023/2024 byl pro naši mládež výsledkově úspěšný.

Soutěže jsme odehráli s kategoriemi starších a mladších žáků, mladší přípravky dokonce dvě družstva a rozehrávali se nám i naši nejmladší PIDI LIDI.

O mládežnická družstva se starali trenéři Jirka Polák starších žáků, Milan Pecník u mladších žáků, Alexander Odarčenko u mladší přípravky „A“ a Tomáš Babinec mladší přípravky „B“ a u nejmladší kategorie Miroslav Schachl. Vedoucími družstev byli u žáků Veronika Kostřábová a u přípravek Miloslava Šindelářová. O zdárný průběh sezóny všech družstev se staral vedoucí trenér mládeže Jiří Fojtík. Poděkování patří výboru TJ Sokola Holubice.

V kategorii starších žáků jsme měli stejně jako vloni problém s počtem hráčů, a proto bylo družstvo doplňováno mladšími hráči.  Z tohoto důvodu jsme přihlásili soutěž 7 + 1 na okrese Kladno. Naši hráči tuto soutěž suverénně vyhráli a stali se přeborníku okresu Kladno v této kategorii starších žáků. Odehráli 18 zápasů, kdy 17 vyhráli, jednou prohráli a celkové skóre měli 141:11 a 51 bodů. Blahopřejeme.

Mladší žáci ještě svou soutěž dohrávají. Zatím si drží krásné třetí místo s jedním zápasem k dobru a jedno kolo zbývá do konce soutěže. Odehráno je 24 zápasů, kdy 19 vyhráli, 2 remizovali a 3 x odešli poraženi. Cílem jsou dvě výhry a konečné druhé místo, za což také děkujeme.

Mladší přípravky jsme měli letos dvě, kdy „A“ družstvo bylo již zkušené z loňska, vyhrálo dvě postupové soutěže a nakonec se zúčastnilo finálového turnaje o přeborníka okresu, kde mezi pět týmy obsadili 3.místo. Tento turnaj pořádal náš oddíl a na vyhodnocení se zúčastnil předseda OFS-PZ p. Rajnoch, který byl velmi spokojen a poděkoval za organizaci. Hráčům blahopřejeme.

Druhé družstvo „B“ zahájilo sezónu s menšími zkušenostmi. Přesto naši mladí hráči úspěšně bojovali a od začátku sbírali cenné zkušenosti do další sezóny.

Úplně začínající hráči se seznamovali s kouzlem fotbalu, učili se základním dovednostem,
a když byla možnost, tak si zahráli přátelské zápasy, kde začali získávat nové zkušenosti.

V podzimní sezóně 2024/2025 po delší době postavíme dorost, kdy jsme se spojili s mužstvem ze Slatiny a pod vedením Jirky Poláka budeme hrát okresní přebor na Kladně.

Milan Pecník bude mít na starosti starší žáky, kteří stejně jako loni budou hrát na Kladenském okrese soutěž 7+1. Vzhledem k nízkému počtu hráčů v jednotlivých ročnících nebudeme mít mladší žáky a kluci tohoto ročníku budou hrát spolu se staršími žáky.

Starší přípravku povede Tomáš Babinec a mladší Míra Schachl. Jsme rádi, že těmto trenérům pomáhají jako vedoucí mužstev Verča Kostřábová u žáků a Míla Šindelářová u přípravek.

U nejmenších PIDI LIDIČEK se nám přihlásil nově jeden z tatínků – Jan Honz, tak přejeme hodně úspěchů.

Jako vždy apelujeme na rodiče hráčů, aby trenérům pomáhali při trénincích a zápasech, neboť jeden člověk sám nic nezmůže. Nejlépe by byl potřeb jeden asistent u každého družstva.

                                                                                                                      Jirka Fojtík